کاهش وزن قبل از بارداری بسیار مهم است تا با مشکلی در این زمینه مواجه نشوید. اکثر افراد به خوبی می دانند که اضافه وزن یا چاقی احتمال بیماری های خطرناکی از جمله مشکلات قلبی و دیابت را افزایش می دهد.

این نکته مهم را نیز باید بدانید که شانس باروری و داشتن یک نوزاد سالم با چاقی کاهش می یابد.

اگر با وجود اضافه وزن و چاقی قصد بارداری دارید، باید در قدم اول برای کاهش وزن قبل از بارداری اقدام کنید تا طی این مسیر با مشکلی مواجه نشوید. هرچه به وزن نرمال نزدیک تر باشید، شانس باروری و به دنیا آوردن نوزاد سالم و بدون مشکل بیشتر می شود.

داشتن وزنی در محدوده نرمال نه تنها برای مادر بلکه برای باروری آقایان نیز حائز اهمیت است که در ادامه در این باره نیز توضیح خواهیم داد.

همچنین مادر، بارداری راحت و کمترین مشکلات را تجربه می کند. راهکارهای زیادی از جمله تمرینات ورزشی، رژیم غذایی سالم، عمل جراحی لاغری مانند اسلیو معده و غیره وجود دارد که می تواند به شما برای رسیدن به وزن ایده آل کمک کند.

بیشتر بخوانید: هزینه اسلیو معده
کاهش وزن قبل از بارداری
کاهش وزن قبل از بارداری

میزان نرمال کاهش وزن قبل از بارداری چقدر است؟

وزن ایده آل هر فرد بسته به قدی که دارد، متفاوت است. در واقع نمی توان تعیین کرد که همه افراد به یک میزان مشخصی قبل از بارداری کاهش وزن داشته باشند.

برای در نظر گرفتن وزن نرمال، باید شاخص توده بدنی یا BMI هر فردی مشخص شود. BMI نرمال باید بین 18.5 تا 24.9 باشد، افرادی با شاخص توده بدنی بین 25 تا 29 دچار اضافه وزن و شاخص توده بدنی بالای 30 دچار چاقی هستند.

اضافه وزن و تحت تاثیر قرار گرفتن باروری در خانم ها

وزن ناسالم باروری خانم ها را تحت تاثیر می دهد و باعث چنین مشکلاتی می شود:

  • عدم تعادل هورمونی
  • مشکلات مرتبط با تخمک گذاری
  • اختلالات قاعدگی
  • همچنین مشکلاتی در روش‌ های کمک باروری مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF)، تزریق داخلی سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) و القای تخمک گذاری ایجاد می کند.
  • علاوه بر این موارد، چاقی با بیماری از جمله سندرم تخمدان پلی کیستیک، یکی از علل شایع ناباروری، مرتبط است.

برای اطلاعات بیشتر مقاله ارتباط بین سندرم تخمدان پلی کیستیک و چاقی را مطالعه کنید.

اضافه وزن و تحت تاثیر قرار گرفتن باروری در آقایان

چاقی باروری آقایان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. تحت تاثیر قرار گرفتن باروری ممکن است ناشی از چنین مواردی باشد:

  • مشکلات هورمونی
  • مشکلات نعوظ
  • سایر بیماری های مرتبط با چاقی

با کاهش وزن قبل از بارداری تعداد و کیفیت اسپرم به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند. رسیدن به وزن سالم حداقل 3 ماه قبل از لقاح، شانس باروری را افزایش می دهد.

چنین فرایندی به این دلیل است که رشد اسپرم حدود سه ماه طول می کشد و داشتن محدود وزنی سالم طی این مدت به رشد اسپرم سالم کمک می کند.

بیشتر بخوانید: آیا امکان بارداری بعد از اسلیو معده وجود دارد

کاهش وزن و افزایش باروری
کاهش وزن و افزایش باروری

اضافه وزن و تحت تاثیر قرار گرفتن سلامت بارداری

همانطور که گفتیم با داشتن وزنی در محدوده نرمال، شانس سالم بودن نوزاد و همچنین سلامت بودن فزرند در بزرگسالی بیشتر می شود. در صورتی که در طی بارداری اضافه وزن بیش از حد نرمال داشته باشید، احتمال ایجاد چنین مشکلات و عوارض چاقی در بارداری وجود دارد:

  • سقط جنین
  • فشار خون بالا
  • دیابت بارداری
  • مرده زایی
  • نیاز به زایمان سزارین

نوزادانی که از مادران چاق متولد می شوند، خطر چاقی در طی کودکی، بزرگسالی و همچنین سایر مشکلات در طولانی مدت را خواهند داشت.

نکته مهمی که در این باره وجود دارد این است که حتی مقدار کمی کاهش وزن قبل از بارداری، باروری و سلامت بارداری را بهبود می بخشد. البته کاهش وزن در شیردهی هم اتفاق خواهد افتاد.

نکاتی جهت آماده شدن برای بارداری

اگر قصد بارداری دارید، باید یک برنامه غذایی سالم و ورزش برای کاهش وزن قبل از بارداری داشته باشید تا احتمال بارداری و داشتن فرزند سالم افزایش پیدا کند. با همین تغییرات کوچکی که در برنامه روزانه خود ایجاد می کنید، گامی برای رسیدن به وزن ایده آل بر می دارید.

همچنین در صورت عدم موفقیت برای بارداری، می توانید همراه با اقداماتی که برای کاهش وزن انجام می دهید، مواردی از جمله IVF و سایر روش های کمک باروری را در نظر داشته باشید.

مطالعات نشان داده اند که چاقی حتی میزان موفقیت نتیجه راهکارهای کمک باروری را کاهش می دهد. در صورتی که موفق به کاهش وزن با راهکارهای طبیعی نمی شوید، حتما به متخصص جراحی لاغری مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: تاثیر چاقی بر روی باروری زنان و مردان

نکاتی برای رسیدن به کاهش وزن قبل از بارداری

این مراحل برای رسیدن به وزن ایده آل قبل از بارداری حتما در نظر داشته باشید:

  • یک رژیم غذایی متعادل و سالم را پیروی کنید که شامل این گروه غذایی است: سبزیجات، حبوبات، میوه ها، نان و غلات سبوس دار، شیر، ماست، پنیر، گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، انواع دانه ها، تخم مرغ و آجیل.
  • مصرف مواد خوراکی مانند چیپس، بیسکویت، گوشت های چرب، کیک ها، شیرینی ها و فست فود را کاهش دهید و تنها در مقادیر بسیار کم مصرف کنید.
  • نوشیدنی های شیرین و الکل را با آب جایگزین کنید.
  • وعده های غذایی منظمی داشته باشید و میان وعده های ناسالم را محدود کنید.
  • برای کمک به کاهش حجم غذا، از بشقاب کوچک برای غذا خوردن استفاده کنید.
  • هر روز به هر طریقی فعالیت داشته باشید مانند پیاده روی کردن برای خرید، بالا رفتن از پله ها به جای آسانسور و…
  • زمان کمتری را برای فعالیت هایی مانند استفاده از گوشی یا یارانه صرف کنید، به جای اینگونه سرگرمی ها، باید فعالیت فیزیکی داشته باشید تا وزن کم کنید.
  • یک هدف واقع بینانه برای کاهش وزن در نظر داشته باشید، چنین هدفی به شما کمک می کند که انگیزه داشته و فعال باشید. به طور مثال کاهش وزن نیم تا یک کیلو در هفته برای رسیدن به وزن مورد نظر، هدف خوب و قابل قبولی است.
  • یک برنامه غذایی سالم و ورزش را با همسر خود شروع کنید تا شانس باروری و به دنیا آوردن سالم بیشتر شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌ توانید مقاله تاثیر جراحی لاغری بر روی باروری را مطالعه کنید.

تاثیرات مثبت کاهش وزن قبل از بارداری
تاثیرات مثبت کاهش وزن قبل از بارداری

این موارد حتی اگر در نهایت به کاهش وزن قبل از بارداری کمک چندانی نکند، برای سلامت کلی بدن شما بسیار مفید است. در واقع باید قبل از بارداری، در طی بارداری و حتی بعد از آن نیز این موارد در برنامه های روزانه خود داشته باشید.

توصیه می شود با پزشک در خصوص برنامه ای که برای بارداری در نظر دارید، مشورت داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله راهکارهایی برای افزایش سرعت کاهش وزن را مطالعه کنید.

وزن مناسب برای شروع بارداری

نمی توان وزن مشخصی را برای همه افراد در نظر گرفت. در واقع بر اساس قد هر شخص، بهترین وزن او مشخص می شود. شاخص توده بدنی یا BMI بر اساس قد و وزن شما اندازه گیری می شود.

محدوده نرمال شاخص توده بدنی بین 18.5 تا 24.9 است، افرادی که شاخص توده بدنی بین 25 تا 29 دارند دارای اضافه وزن و بالای 30 نشان دهنده چاقی است.

عوارض چاقی در بارداری

یک چهارم از عوارضی که طی بارداری رخ می دهد، به دلیل چاقی در بارداری است. این موارد احتمالی به شرح زیر است:

  • فشار خون بالا
  • پره اکلامپسی
  • زایمان زودرس
  • دیابت بارداری
  • بزرگ بودن جنین نسبت به سن بارداری

مطالب مرتبط: جلوگیری از چاقی در بارداری

مزایای لاغری قبل از بارداری

اگر وزن نرمال و ایده آلی قبل از بارداری داشته باشید، شانس بیشتری برای باروری و همچنین به دنیا آوردن فرزندی سالم خواهید داشت.

حتی با کاهش وزن خیلی کم قبل از بارداری، می توانید باروری و سلامت بارداری خود را بهبود ببخشید. با داشتن یک رژیم غذایی سالم و همچنین ورزش منظم شانس باروری و کودک سالم را افزایش خواهید داد.

بارداری بعد از عمل جراحی لاغری

بارداری بعد از جراحی هایی از جمله اسلیو و بای پس معده امکان پذیر است؛ اما باید طبق مدت زمانی که پزشک برای شما تعیین کرده است صبر کنید.

برای بارداری پس از جراحی لاغری معمولا توصیه می شود یک تا دو سال صبر کنید. این عمل به افراد کمک می کند طی مدت زمان کوتاهی کاهش وزن زیادی داشته باشند.

اگر خیلی زود بعد از عمل لاغری باردار شوید، ممکن است کودک در حال رشد به اندازه کافی مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نکند.

میزان مجاز افزایش وزن در طول بارداری چقدر است؟

بهترین میزان وزنی که در طول بارداری می توانید اضافه کنید، 10 کیلوگرم است اما به طور کلی بین 10 تا 12.5 کیلوگرم مشکلی ندارد.

معمولا بیشترین اضافه وزنی که در بارداری تجربه می کنید، پس از هفته بیستم بارداری است که به دلیل رشد کودک شماست. همچنین بدن شما نیز طی این مدت چربی ذخیره می کند تا آمادگی برای شیردهی داشته باشید.

چرا کاهش وزن قبل از بارداری مهم است؟

اگر شما قبل از لقاح وزن نرمالی داشته باشید، قطعا شانس داشتن نوزاد سالم در بدون تولد و همچنین در بزرگسالی افزایش پیدا می کند.

علاوه بر این چاقی و اضافه وزن در بارداری باعث عوارض متعددی می شود که قطعا با داشتن وزن نرمال احتمال مشکلات در طول بارداری به حداقل می رسد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *