روش های جراحی گوناگونی در خصوص لاغری و کاهش وزن وجود دارند. این روش های جراحی مانند جراحی اسلیو معده و بای پس معده هستند.
این روش های جراحی معده برای لاغری، یکی از پرطرفدار ترین جراحی ها به شمار می رفت اما با عوارض بسیاری همراه بود برای مثال جراحی اسلیو معده یک روش غیر قابل بازگشت بود زیرا که در این روش به بریدن و خارج کردن قسمتی از معده می پرداختند و همچنین در جراحی بای پس معده نیز تقسیم معده به دو قسمت و ایجاد تغییرات در روده باعث بروز مشکلاتی می شد. امروزه با پیشرفت علم پزشکی، جراحی پیلکاسیون معده یکی از موثر ترین و پر طرفدار ترین جراحی معده به شمار می رود.
ما در این مقاله قصد داریم در خصوص جراحی لاغری پیلاکاسیون معده و تفاوت آن با روش های دیگر صحبت کنیم.
جراحی پیلاکاسیون چیست؟
جراحی پیلاکاسیون یا پلیسه معده، یکی از جراحی های لاغری است که در معده انجام می شود. در طی این جراحی با کوچک کردن معده به روش دوختن و جمع کردن معده، با روش های دیگر حجم معده را کم می کنند.کم شدن حجم معده، باعث کم تر شدن حجم مصرفی مواد غذایی فرد می شود و در نتیجه او کاهش وزن پیدا می کند.
این روش جراحی اغلب کم عارضه تر از روش های دیگر است و نکته حائز اهمیت جراحی پیلاکاسیون، این است که این جراحی قابل بازگشت است.
همچنین لازم است بدانید که که این روش، با استفاده از لاپاراسکوپی انجام می گیرد و حدود یک ساعت به طول می انجامد. اغلب مدت زمان کوتاه تری نسبت به جراحی اسلیو معده دارد. اگر در مورد قیمت این عمل سوال دارید مقاله هزینه اسلیو معده را بخوانید.
نحوه جراحی پیلاکاسیون معده به چه صورتی است؟
این جراحی همانطور که گفته شد، برای کوچک کردن و کاهش حجم معده انجام می شود. به طور کلی این جراحی از طریق لاپاراسکوپی انجام شده و به این صورت است که با ایجاد چند برش کوچک بر روی شکم، دستگاه لاپاراسکوپ را وارد شکم می کنند و توسط دوربینی که بر سر دستگاه لاپاراسکوپ وجود دارد، معده را مشاهده می کنند. سپس توسط ابزار های دیگر معده را تا می کنند و بخیه می زنند در اصطلاح معده را جمع می کنند و می دوزند. بنابراین حجم و ظرفیت معده کاهش پیدا می کند و با کاهش پیدا کردن حجم معده باعث می شود که فرد توانایی پر خوری نداشته باشد زیرا که معده فرد ظرفیت بسیار محدودی پیدا می کند.
در روش جراحی پلیسه معده، برخلاف اغلب جراحی ها، قسمتی از معده از بدن خارج نمی شود و همینطور می توان گفت که در جراحی پیلاکاسیون هیچ تغییری بر روی روده کوچک اعمال نمی شود.
تفاوت جراحی پلیسه معده با سایر جراحی های لاغری معده چیست؟
در واقع در جراحی های دیگر معده برای لاغری قسمتی از معده بریده می شود و از بدن خارج می شود و یا به روش های مختلف مانند منگه زدن معده را کوچک می کنند حتی نیز تغیراتی را بر روده کوچک اعمال می شود.
برای مثال در جراحی اسلیو معده با بریدن قسمتی از معده، معده را به لوله باریکی در اصطلاح به شکل موز تغییر می دهند و قسمت بریده شده قسمتی است که در آن هورمون گرسنگی ترشح می شود که با بریدن آن باعث می شود فرد کمتر احساس گرسنگی کند.
اما مسئله قابل اهمیت این است که در جراحی اسلیو معده قسمت بریده شده معده، از بدن خارج می شد و این جراحی غیر قابل بازگشت بود.
همچنین در جراحی بای پس معده به کوچک کردن معده و تقسیم آن به دو قسمت از حجم معده کم کرده و با ایجاد تغییراتی بر روده باعث کم شدن جذب مواد غذایی می شدن که مشکلاتی برای فرد به همراه داشت.
اما می توان گفت که جراحی پلیسه معده یکی از روش های جراحی کم خط و قابل بازگشت است و در کاهش وزن تا حدی موثر است.
عمل پیلاکاسیون معده چه مزایایی دارد؟
همانطور که گفته شد این جراحی یکی از کم خطر ترین و موثر ترین روش های جراحی معده است. در ادامه به برخی از معایب و مزایای جراحی پلیکاسیون یا پلیسه معده میپردازیم:
- قابل بازگشت
- عدم بروز اختلالات گوارشی
- مدت زمان کوتاه تر بستری در بیمارستان
- موثر بودن در روند کاهش وزن
- عدم تغییر شیوه هضم غذا در معده
- ایمن تر
عمل پلیسه معده چه عوارضی دارد؟
این جراحی اغلب عوارض بسیار کمی دارد و مشکلات زیادی را برای فرد پس از جراحی به وجود نمی آورد. عوارض جراحی پیلاکاسیون معده عبارتند از:
- حالت تهوع
- استفراغ
- خونریزی گوارشی پس از استفراغ
- بازگشت وزن بیش تر نسبت به سایر انواع جراحی
چه کسانی کاندید مناسبی برای پلیکاسیون معده هستند؟
این جراحی اغلب برای گروهی از افراد که دارای اضافه وزن بسیار زیادی هستند می تواند موثر باشد. کاندیدای مناسب برای جراحی پیلاکاسیون معده شامل موارد زیر است:
- افرادی که دارای شاخص وتوده بدنی BMI بالای ۴۰ هستند.
- افرادی که دارای بیماری هایی هستند که باعث چاقی مفرط آنها می شود و شاخص توده بدنی آنها زیاد است.
- برای افرادی که دارای بیماری های دیابت،کلسترول و فسار خون هستند می تواند این جراحی موثر باشد.
چه مراقبت هایی باید پس از عمل پلیکاسیون انجام شود؟
به طور کلی می توان گفت که هدف اصلی و اساسی از جراحی پیلاکاسیون معده کاهش وزن و لاغری است. برای رسیدن به این امر فرد باید پس از جراحی مراقبت های لازم را انجام داده و به توصیه های پزشک توجه کند تا به نتیجه مطلوب و دلخواه خود از جراحی پیلاکاسیون معده برسند.
در ادامه به برخی از مراقبت های لازم پس از جراحی پیلاکاسیون معده می پردازیم:
- توجه به توصیه های پزشک
- رعایت رژیم غذایی توصیه شده توسط پزشک
- از انجام ورزش، به خصوص ورزش های سنگین خودداری کنید
- پس از یک ماه پس از جراحی پیلاکاسیون به ورزش کردن بپردازید
- در هنگام غذا خوردن به آرامی غذا بخورید
- هنگام خوردن غذا آب ننوشید زیرا ممکن است منجر به حالت تهوع شود
- از مصرف دخانیات و سیگار پس از جراحی خودداری کنید
- از مواد غذایی حاوی پروتئین استفاده کنید
بدون دیدگاه