افرادی که کم کاری تیروئید را تجربه می کنند و قصد عمل جراحی برای کاهش وزن دارند، در خصوص کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده سوال های زیادی می پرسند.
افزایش وزن و شکایت از عدم کاهش وزن با وجود این بیماری از شایع ترین علائم کم کاری تیروئید است. در ادامه این مقاله در خصوص جراحی لاغری و افراد مبتلا به کم کاری تیروئید برای شما توضیح خواهیم داد.
مشکلات افراد مبتلا به تیروئید طی انجام جراحی کاهش وزن
یکی از عوارض احتمالی که افراد مبتلا به این عارضه تحت عمل جراحی لاغری تجربه می کنند، تغییراتی در سطح هورمون تیروئید است. در حقیقت با کاهش وزن سریع بعد از جراحی امکان تحت تاثیر قرار گرفتن سطح هورمون تیروئید وجود دارد.
به همین دلیل بررسی سطح هورمون قبل از جراحی بسیار اهمیت دارد تا پزشک اقدامات لازم برای جلوگیری از عوارض انجام دهد.
مورد دیگری که وجود دارد افرادی که با این بیماری جراحی لاغری را انجام می دهند با چالش بیشتری برای لاغری نسبت به سایر افراد رو به رو هستند.
با وجود اینکه این عمل لاغری به این بیماران کمک می کند تا کاهش وزن داشته باشند و به بهبود سلامت عمومی بدن نیز کمک می کند؛ اما روشی برای درمان اختلال غدد درون ریز نیست.
نکته مهمی که وجود دارد رعایت رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی مداوم بعد از اسلیو در حفظ نتایج طی طولانی مدت بسیار موثر است. در حقیقت افرادی که کم کاری تیروئید دارند نیاز به تلاش بیشتری برای حفظ نتایج کاهش وزن با سبک زندگی توصیه شده بعد از جراحی خواهند داشت.
آیا جراحی اسلیو به بهبود کم کاری تیروئید کمک می کند؟
این جراحی علاوه بر کاهش وزنی که به ارمغان می آورد، مزیت های بیشتری برای افراد مبتلا به تیروئید خواهد داشت. مطالعه ای که در سال ۲۰۱۹ انجام گرفت نشان داد که جراحی چاقی به خصوص عمل اسلیو، کم کاری تیروئید را در ۴۴ درصد از بیماران بهبود بخشید و در ۲۲ درصد از افراد به طور کامل برطرف کرد، سایر افراد هیچ تغییری را شاهد نبودند.
نکات مهمی برای افراد مبتلا به کم کاری تیروئید که قصد عمل اسلیو دارند
به این موارد باید توجه داشته باشید:
ارزیابی پیش از جراحی
کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده، مستلزم انجام آزمایشاتی قبل از انجام جراحی است. قبل از تصمیم به انجام عمل اسلیو، پزشک انجام آزمایش های کامل برای بررسی سطح هورمون های تیروئید (TSH، T3و T4) را توصیه می کند. در صورت نیاز، پزشک ممکن است دوز داروهای شما را تغییر دهد.
مصرف منظم دارو
داروهای تیروئیدی که پزشک برای شما تجویز کرده است باید به صورت منظم و دقیق مصرف کنید. هر گونه تغییر در برنامه دارویی باید با مشورت پزشک انجام شود.
کنترل تغذیه
پس از جراحی، رعایت رژیم غذایی سالم و متناسب با نیازهای شما بسیار مهم است. کمبود ید، سلنیوم و ویتامین D می تواند بر عملکرد تیروئید تاثیرگذار باشد.
پیگیری مداوم
پس از عمل، باید به طور منظم به پزشک مراجعه کرده و سطح هورمون های تیروئید را مورد بررسی قرار دهید تا در صورت نیاز اقدامات لازم انجام گیرد.
آیا کم کاری تیروئید مانع عمل اسلیو معده می شود؟
کم کاری تیروئید به خودی خود مانع انجام عمل معده نیست؛ اما اگر این بیماری کنترل نشده باشد، خطرات و عوارض جراحی را افزایش می دهد. در نتیجه کنترل تیروئید قبل از جراحی ضروری است.
پزشک توصیه می کند که سطح TSH (هورمون محرک تیروئید) قبل از جراحی در محدوده طبیعی قرار داشته باشد تا خطرات مرتبط با جراحی کاهش یابد.
مطالب مرتبط: کم کاری تیروئید و چاقی
سوالات رایج
آیا کم کاری تیروئید باعث بازگشت وزن پس از اسلیو معده می شود؟
اگر کم کاری تیروئید کنترل نشود، ممکن است کاهش وزن کندتر باشد یا بازگشت وزن رخ دهد. کنترل تیروئید، رعایت رژیم غذایی و ورزش منظم از بازگشت وزن جلوگیری می کند.
چه مدت پس از عمل اسلیو باید سطح هورمون های تیروئید بررسی شود؟
پزشکان معمولا توصیه می کنند که ۴ تا ۶ هفته پس از جراحی، سطح هورمون های تیروئید بررسی شود. پس از آن، بررسی منظم هر ۳ تا ۶ ماه یک بار انجام شود.
آیا کمبود مواد مغذی پس از اسلیو معده بر عملکرد تیروئید تاثیر می گذارد؟
بله، کمبود ید، سلنیوم و ویتامین D که ممکن است پس از جراحی رخ دهد، می تواند عملکرد تیروئید را تحت تاثیر قرار دهد. مصرف مکمل ها و رژیم غذایی متعادل تحت نظر پزشک بسیار مهم است.
آیا کم کاری تیروئید خطرات جراحی اسلیو را افزایش می دهد؟
اگر کم کاری تیروئید کنترل نشده باشد، خطراتی مانند اختلال در بهبود زخم، کاهش تحمل بیهوشی و ضعف سیستم ایمنی افزایش می یابد. با درمان مناسب و کنترل این عارضه قبل از جراحی، چنین خطراتی به حداقل میرسند.
آیا نیاز به تنظیم دوز داروهای تیروئید پس از عمل اسلیو وجود دارد؟
احتمالا بله، این جراحی لاغری ممکن است بر جذب داروها تاثیر بگذارد؛ بنابراین پزشک ممکن است نیاز بداند دوز داروی تیروئید را تغییر دهد. به طور کلی پس از جراحی، بررسی های منظم هورمونی ضروری است.
بیشتر بخوانید: آیا پرکاری تیروئید باعث چاقی می شود
بدون دیدگاه