منظور از لیپیدما تجمع چربی در زیر پوست در پاها و گاهی اوقات در بازو است. با پیشرفت این بیماری درد، تورم و تجمع چربی در فرد ممکن است افزایش یابد.

لیپیدما یک بیماری مزمن و طولانی مدت است که در آن بافت چربی بیشتر در پاها و گاهی اوقات در بازوها ایجاد می شود. در اغلب مواقع خانم ها این عارضه را تجربه می کنند.

با این حال تعداد کمی از آقایان نیز مبتلا به این بیماری شده اند. در ادامه در خصوص دلایل ایجاد این بیماری و راهکارهای درمانی آن بیشتر به شما توضیح خواهیم داد.

 
لیپیدما
لیپیدما

آشنایی بیشتر با لیپیدما

نشانه اصلی لیپیدما تجمع چربی در بازو و پاها است. از علائم دیگر این بیماری می توان به درد، تورم، شل شدن پوست و کبودی آن اشاره کرد.

تجمع بافت چربی در زیر پوست در این بیماری کاملا مشخص است. علائم در اغلب مواقع تغییرات هورمونی مانند بلوغ، بارداری و یائسگی شروع می شود.

با بدتر شدن وضعیت شما، رسوبات چربی بزرگتر می شوند و نیمه پایینی سنگین تر خواهد شد. با گذشت زمان این سلول های چربی می توانند عروق سیستم لنفاوی را نیز مسدود کنند. 

چنین شرایطی از تخلیه مایع لنفاوی توسط سیستم لنفاوی جلوگیری خواهد کرد که در نهایت باعث تجمع مایع می شود که به چنین شرایطی «ادم لنفاوی» گفته می شود.

پزشکان علت دقیق ایجاد چنین عارضه ای را نمی دانند؛ اما گزارشات مبنی بر آن است که حدود ۶۰ درصد از افراد در اعضای خانواده خود لیپیدما دارند و به دلایل ژنتیکی نیز فرزندان خانواده مبتلا به آن شده اند.

آشنایی با انواع لیپیدما

متخصصان انواع آن را بر اساس محل قرارگیری در بدن به پنج دسته تقسیم بندی می کنند که این موارد به شرح زیر است:

انواع لیپیدما
انواع لیپیدما

نوع اول

چربی بین ناف و باسن قرار دارد که اغلب چربی لگن و باسن را می پوشاند.

نوع دوم

چربی اطراف لگن و تا زانو وجود دارد.

نوع سوم

چربی از لگن شروع می شود و تا مچ پا ادامه دارد. در این مواقع بیمار ساق پای برجسته به دلیل تجمع چربی دارد.

نوع چهارم

چربی از شانه ها به پایین تا مچ دست گسترش پیدا می کند.

نوع پنجم

در این نوع بیشتر چربی ها در ماهیچه های ساق پا قرار دارد.

نحوه تشخیص لیپیدما چگونه است

زمانی که به بهترین جراح چاقی در کرج مراجعه کنید، بر اساس معاینات فیزیکی و علائم هر فرد، این بیماری تشخیص داده می شود. در خصوص سوابق پزشکی و ارثی بیمار نیز سوالاتی پرسیده خواهد شد. 

روش های عکسبرداری از جمله اولتراسوند یا ام آر آی به تشخیص دقیق این بیماری کمک می کند. پزشک متخصص از چنین معیارهایی برای تشخیص این بیماری کمک می گیرد:

  • جنسیت فرد، لیپیدما در اغلب مواقع در خانم ها مشاهده می شود.
  • چربی به دو صورت نامتقارن در هر دو پا مشاهده می شود.
  • بیمار احساس درد و حساسیت هنگام لمس دارد.
  • در قسمت های آسیب دیده احساس سنگینی دارد.
  • علائم ناشی از این بیماری در طول روز بدتر می شود.
  • سردی در پوست قسمت آسیب دیده وجود دارد.
  • آن ناحیه از بدن به راحتی کبود می شود.
  • در اندام های آسیب دیده تورم کاملا مشهود است.
  • تلانژکتازی؛ به طوری که عروق خونی کوچک در سطح پوست اطراف رسوبات چربی گشاد می شود.
درمان لیپیدما
درمان لیپیدما

چه درمانی برای لیپیدما وجود دارد

هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد. با این حال راهکارهای مختلفی که برای و رفع این بیماری به افراد پیشنهاد می شود به شرح زیر است:

ماساژ تخلیه لنف

ماساژ تخلیه لنف نوعی ماساژ ملایم است که هدف از این کار تحریک و حرکت مایع لنفاوی در اطراف بدن است. ماساژ به تخلیه مایع لنفاوی از نواحی مسدود شده کمک می کند. 

چنین شرایطی منجر به کاهش خطر ایجاد زخم و افزایش جریان خون در آن ناحیه می شود و در نهایت منجر به کاهش درد خواهد شد.

درمان با فشرده سازی

فشرده سازی به مدیریت و کنترل لیپیدما کمک می کند. این روش درمانی با استفاده از باند کشی یا موارد دیگری که فشار را بر بافت های داخل اندام های متورم افزایش می دهد. در این روش مایعات و چربی های تجمع یافته کاهش پیدا می کند.

لیپوساکشن

لیپوساکشن در کرج نوعی درمان بسیار موثر برای لیپیدما است که تنها مواقعی این روش توصیه می شود که سایر راهکارها موثر عمل نکرده باشد.

طی این روش درمانی چربی لیپیدما خارج می شود و عروق لنفاوی نیز حفظ خواهد شد. پزشک برای انجام لیپوساکشن ابزاری تو خالی به نام کانولا را در زیر پوست قرار می دهد. سپس بافت چربی شکسته می شود و با فشار از بدن خارج خواهد شد.

کلام آخر

لیپیدما یک بیماری است که بیشتر در خانم ها مشاهده می شود و هیچ درمان شناخته شده ای برای این بیماری وجود ندارد. 

با این حال راهکارهای موثر زیادی برای کنترل این بیماری از جمله لیپوساکشن وجود دارد که می توانید توسط فوق تخصص انجام دهید.

اگر برای کنترل این بیماری اقدام به درمان نکنید، کیفیت زندگی کاهش می یابد و فعالیت های روزانه شما قطعا تاثیر قرار خواهد گرفت.

هرچه علائم ناشی از این عارضه بیشتر باشد، باعث کاهش کیفیت زندگی شما می شود. در صورت داشتن علائم ذکر شده در طول مقاله، حتما برای بررسی و درمان به پزشک مراجعه کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *