درمان رفلاکس معده با لاپاراسکوپی یکی از بهترین روش ها برای درمان این بیماری است. بعضی از افراد معده حساسی دارند و در صورت مصرف برخی از مواد غذایی دچار سوزش و درد می شوند. این امر می تواند حاکی از افزایش اسید معده باشد.
برخی از افراد با مصرف داروهای خاصی که پزشک تجویز می کند، بهبود می یابند. اما برخی دیگر نیز ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. درمان رفلاکس معده (GRED) به روش جراحی لاپاراسکوپی، Antireflux گفته می شود.
در اینجا ما قصد داریم درباره رفلاکس معده و گزینه های درمانی از جمله لاپاراسکوپی به طور مفصل صحبت نماییم.
رفلاکس معده چیست؟
اگر فردی در اکثر اوقات دچار دل درد و یا سوزش سردل شود، اصطلاحا می گویند دچار مشکلات گوارشی شده است. این مشکل می تواند ناشی از رفلاکس معده باشد؛ بدین معنا که اسید از معده به مری باز می گردد.
سوزش معده می تواند نوعی سوزش شدید در بین دنده ها یا زیر گردن ایجاد کند. از دیگر علائم ناشی از این بیماری می توان به چنین مواردی اشاره کرد:
- استفراغ یا نارسایی داخلی
- مشکل در بلع
- سرفه مزمن
- خس خس
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله سوزش سردل بعد از اسلیو را مطالعه کنید.
علائم رفلاکس اسید معده
از علائم رایج این عارضه می توان به چنین مواردی اشاره کرد:
- سوزش قفسه سینه یا سوزش سر دل (معمولا پس از غذا خوردن هنگام شب یا دراز کشیدن بدتر میشود)
- بازگشت غذا یا مایعی ترش
- مشکل در بلع
- درد بالای شکم یا قفسه سینه
- احساس تودهای در گلو
اگر رفلاکس اسید معده هنگام شب دارید ممکن است این موارد را نیز تجربه کنید:
- سرفه مداوم
- ایجاد آسم یا بدتر شدن آن
- التهاب حنجره (لارنژیت)
علت رفلاکس معده
هنگام غذا خوردن، غذا از طریق لوله ای به نام مری از دهان به معده منتقل می شود. در انتهای تحتانی مری، حلقه کوچک عضله ای قرار دارد که اسفنکتر مری تحتانی یا (LES) نامیده می شود.
LES مانند دریچه یک طرفه عمل می کند و به مواد غذایی این امکان را می دهد تا از داخل معده عبور کند. به طور معمول، LES بلافاصله پس از بلع بسته می شود تا از بازگشت محتویات معده که دارای اسید بالایی است، جلوگیری کند.
ریفلاکس معده زمانی اتفاق می افتد که اسفنکتر مری تحتانی عملکرد خوبی نداشته باشد و همین امر باعث شود تا اسید به عقب برگشته و سبب سوزش مری تحتانی شود. در نتیجه، مری تحریک و ملتهب شده و سبب سوزش معده می شود و در نهایت ممکن است به مری آسیب جدی برساند.
تعداد کمی از بیماران مبتلا به رفلاکس معده ممکن است دچار نوعی تغییر در پوشش سلولی مری تحتانی شوند. به این شرایط «مری بارت» گفته می شود که ممکن است خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد. رفلاکس معده میتواند یکی از بیماری ها و مشکلات چاقی باشد.
چه مواردی خطر ابتلا به بیماری رفلاکس معده را افزایش می دهد؟
- داشتن اسفنکتر طبیعی ضعیف (LES) از بدو تولد
- مصرف غذاهای چرب و ادویه دار
- مصرف انواع خاصی از داروها
- پوشیدن لباس های تنگ
- استعمال دخانیات از جمله سیگار کشیدن
- مصرف مشروبات الکلی
- ورزش شدید یا تغییر در وضعیت بدن (خم شدن یا دراز کشیدن) این امر ممکن است باعث شل شدن LES و در نتیجه ریفلاکس شود.
- فتق هیاتال در بیماران مبتلا به رفلاکس معده (این شرایط در قسمت بالای معده، در بالای دیافراگم و در داخل حفره قفسه سینه ایجاد می شود)
نکته : جراحی GERD می تواند فتق هیاتال را برطرف کند.
چه راهکارهای درمانی وجود دارد؟
ریفلاکس معده به طور کلی در سه مرحله تدریجی درمان می شود:
تغییر سبک زندگی
در بسیاری از موارد، تغییر رژیم غذایی و مصرف داروهای ضد اسیدی و بدون نسخه علائم را کاهش می دهد. کاهش وزن، کاهش یا ترک مصرف سیگار و الکل، تغییر الگوی خوردن و خواب نیز می تواند کمک کننده باشد.
دارو درمانی
اگر علائم پس از تغییر در سبک زندگی نیز ادامه یابد، ممکن است نیاز به دارو درمانی باشد. آنتی اسیدها می توانند اسیدهای معده را خنثی کرده و داروها نیز میزان تولید اسید معده را کاهش می دهند.
هر دو روش ممکن است در تسکین علائم موثر واقع شوند. این درمان باید با مراقبت های اولیه و جراح در میان گذاشته شود.
درمان رفلاکس معده با لاپاراسکوپی
بیمارانی که نسبت به تغییر سبک زندگی یا داروها واکنش خوبی نداشته اند یا کسانی که نمی خواهند به طور مداوم برای کنترل علائم خود دارو مصرف کنند، پزشک روش جراحی را در نظر می گیرد. جراحی در درمان GERD بسیار موثر است.
متداول ترین عمل جراحی رفلاکس معده، فوندوپلیکشن (Fundoplication) نامیده می شود (اولین عمل جراحی که توسط نیسن در اواخر دهه 1950 توصیف گردید.) این جراحی یک عمل بنیادی است که در صورت وجود فتق هیاتال، آن را درمان کرده و سپس قسمت بالای معده پیچانده می شود.
این روند در انتهای مری انجام می شود که برای تقویت اسفنکتر مری تحتانی است. با اینکار یک دریچه یک طرفه می کنند، این امر برای جلوگیری از رفلاکس معده صورت می گیرد و می تواند با استفاده از یک برش بزرگ در قسمت فوقانی شکم انجام شود.
اما کم عارضه ترین و کم تهاجمی ترین روش، استفاده از چندین برش کوچک است که این نوع جراحی، جراحی لاپاراسکوپی نامیده می شود.
یکی از عمل هایی که با لاپاراسکوپی انجام می شود اسلیو معده است.
بهترین دارو برای درمان رفلاکس معده
اگر با راهکارهای ذکر شده خانگی درمان نشدهاید، نباید هیچ دارویی را خودسرانه مصرف کنید، برای دریافت بهترین دارو برای درمان رفلاکس اسید معده به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بسته به شرایط شما بهترین درمان را در نظر بگیرد.
درمان خانگی رفلاکس اسید معده
از راهکارهای خانگی که می تواند موثر عمل کند می توان به چنین مواردی اشاره کرد:
شیرین بیان
ریشه شیرین بیان یک داروی گیاهی است که رفع سوزش سردل کمک می کند. خوردن بیش از حد شیرین بیان منجر به افزایش فشار خون می شود و سطح پتاسیم را کاهش می دهد و ممکن است با برخی از داروها تداخل داشته باشد.
سرکه سیب
برخی از افراد معتقدند که مصرف سرکه سیب به سلامت گوارش شما کمک می کند. با این حال هیچ منبع علمی در خصوص تایید این موضوع وجود ندارد.
جویدن آدامس
جویدن آدامس منجر به تولید بزاق و تحریک بلع می شود و به رقیق شدن و پاکسازی اسید معده از مری کمک می کند. طبق مطالعه انجام شده در این زمینه جویدن آدامس به مدت 1 تا 2 ساعت پس از غذا به کاهش سوزش سر دل نیز کمک می کند.
این نکته را در نظر داشته باشید که برای برخی از افراد نمی تواند تاثیرگذار باشد و حتی شرایط را نیز بدتر می کند.
زنجبیل
مصرف زنجبیل به رفع حالت تهوع کمک می کند به همین دلیل برخی معتقدند که می تواند اثرات خوبی را نیز برای سوزش سردل داشته باشد.
با این حال مصرف زیاد این گیاه باعث سوزش سردل یا مشکلات دیگر می شود؛ بنابراین نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.
برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم؟
مواد غذایی که می تواند در پیشگیری از رفلاکس اسید معده موثر باشد به شرح زیر است:
- مواد غذایی سرشار از فیبر؛ مانند غلات کامل، سبزیجات ریشه دار و سبزیجات سبز رنگ
- غذاهای قلیایی؛ مواد غذایی که Ph کمی دارند اسیدی هستند و احتمال ایجاد رفلاکس معده بیشتر است. نوعی که PH بالاتری دارند، می تواند به جلوگیری از این عارضه کمک کند از جمله گل کلم، موز، خربزه، رازیانه و…
- مواد غذایی سرشار از آب؛ مصرف این دسته از مواد غذایی میتواند منجر به رقیق شدن اسید معده شود و راهکاری برای جلوگیری باشد، موارد از جمله سوپ آب گوشت، چای گیاهی، کاهو، کرفس، خیار، کاهو و…
مزایای درمان رفلاکس معده با لاپاراسکوپی چیست؟
- کاهش درد پس از عمل
- کاهش دوره نقاهت پس از عمل
- کاهش مدت زمان کوتاه تر در بستری شدن در بیمارستان
- زیبایی بیشتر
چه کسانی کاندیدای جراحی لاپاراسکوپی درمان GRED هستند؟
اگرچه جراحی لاپاراسکوپی ضد رفلاکس مزایای زیادی دارد، اما ممکن است برای برخی از بیماران مناسب نباشد. مشاوره با یک پزشک و جراح چاقی یا متخصص گوارش، طی یک سری مراقبت های اولیه می توان ارزیابی کرد که آیا فرد کاندیدای مناسبی برای این نوع جراحی است یا خیر.
اقدامات و مراقبت های قبل از جراحی لاپاراسکوپی به چه صورتی است؟
- پس از اینکه جراح خطرات و مزایای احتمالی این عمل را با بیمار در میان گذاشت، باید از بیمار رضایت کتبی برای جراحی دریافت نماید.
- آماده سازی قبل از عمل شامل آزمایش خون، بررسی سابقه پزشکی، تصویر با اشعه ایکس از قفسه سینه و… باید صورت بگیرد.
- ممکن است قبل از جراحی نیاز به آزمایش های اضافی باشد که با توجه به سابقه پزشکی فرد، توسط جراح توصیه می شود.
- توصیه می شود شب قبل یا صبح قبل از عمل دوش گرفته شود.
- بعد از نیمه شب قبل از عمل، نباید چیزی خورده یا آشامیده شود، به جز داروهایی که جراح توصیه کرده است و فرد مجاز است صبح روز جراحی مقداری آب بنوشد.
- داروهایی مانند آسپرین، داروهای رقیق کننده خون، داروهای ضد التهاب (داروهای آرتروز) و ویتامین E باید به طور موقت برای چند روز تا یک هفته قبل از جراحی قطع شوند.
- دو هفته قبل از جراحی نباید از داروهای رژیم غذایی استفاده شود.
- مصرف هر نوع دخانیات نظیر سیگار باید ترک شود.
چه کارهایی در حین عمل درمان رفلاکس معده با لاپاراسکوپی باید صورت گیرد؟
- فرد بیمار صبح روز عمل در بیمارستان بستری می شود.
- پزشک یا پرستار یک سوزن یا کاتتر کوچک حاوی دارو را در رگ فرد بیمار تزریق می کند.
- در حین عمل ممکن است فرد تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرد.
- پس از عمل و تا زمان بیدار شدن کامل، فرد به اتاق ریکاوری منتقل می شود.
جراحی رفلاکس معده با لاپاراسکوپی چگونه انجام می شود؟
جراحی ضد رفلاکس لاپاروسکوپی که معمولاً به آن لاپاراسکوپی نیسان فوندوپلیکشنشن گفته می شود؛ شامل تقویت دریچه بین مری و معده است که با پیچاندن قسمت فوقانی معده به پایین ترین قسمت مری انجام می گیرد. این روش تقریباً مثل همان روشی که یک خمیر نان را دور هات داگ می پیچند.
در روش لاپاراسکوپی، جراحان از برش های کوچک 1/2 تا 1/4 اینچی برای ورود به شکم از طریق تروکارها (ابزارهای باریک مانند لوله ای) استفاده می کنند. از گاز دی اکسید کربن نیز برای انبساط موقت شکم استفاده می شود و به جراح امکان مشاهده و فعالیت را می دهد.
لاپاراسکوپ که به یک دوربین فیلمبرداری کوچک متصل است، از طریق برش کوچک، در شکم قرار داده می شود و به جراح، نمایی بزرگ از اندام های داخلی فرد بیمار روی صفحه نمایشگر را می دهد. کل عملیات در داخل شکم و با استفاده از ابزارهای باریکی که از طریق تروکارها منتقل می شوند انجام می گیرد.
اگر عملیات به طور کامل با روش لاپاراسکوپی انجام نشود چه اتفاقی می افتد؟
در تعداد کمی از بیماران امکان تصویربرداری از اعضای داخلی بدن وجود ندارد، به همین دلیل با لاپاراسکوپی نمی توان جراحی را انجام داد. عواملی که احتمال درمان رفلاکس معده به روش جراحی باز را افزایش می دهند، عبارتند از:
- افرادی که مبتلا به چاقی مفرط باشند؛
- افراد به دلیل سابقه جراحی شکم، دچار بافت اسکار متراکم یا مشکلات خونریزی حین عمل شده اند.
تصمیم برای انجام روش باز تصمیمی است که توسط جراح قبل یا در حین عمل گرفته می شود. وقتی جراح احساس کند که روش باز نسبت به روش لاپاراسکوپی ایمن تر است، نشان می دهد که مشکل جدی نیست بلکه یک تصمیم درست درباره انتخاب روش جراحی است.
چه مراقبت هایی بعد از جراحی با لاپاراسکوپی باید انجام شود؟
- استراحت در خانه و اجتناب از فعالیت های سنگین
- مصرف داروهای مسکن و آرام بخش
- داشتن رژیم غذایی مناسب (استفاده از مایعات در روزهای ابتدایی پس از جراحی و پس از آن شروع مصرف غذاهای جامد)
- اجتناب از انجام فعالیت هایی همچون دوش گرفتن، بلند کردن اجسام و رابطه جنسی تا مدت کوتاهی پس از عمل
جراحی ضد رفلاکس معده با لاپاراسکوپی چه عوارضی می تواند داشته باشد؟
مطالعات نشان داده است که اکثر بیمارانی که تحت این جراحی قرار می گیرند، علائمی ندارند یا نشانه های بیماری رفلاکس نیز افزایش یافته است. عوارض جانبی طولانی مدت، غیر طبیعی است.
- برخی از بیماران بلافاصله پس از عمل ممکن است در بلع مواد غذایی به طور موقت دچار مشکل شوند. این مساله معمولاً طی یک الی سه ماه پس از جراحی برطرف می شود.
- گاهی اوقات، بیماران ممکن است به ندرت نیاز به عمل مجدد داشته باشند.
- به دنبال این جراحی، توانایی آروغ زدن و استفراغ محدود شده و بعضی از بیماران دچار نفخ معده می شوند.
- برخی از بیماران ممکن است هیچ نوع بهبودی در علائم خود نداشته باشند. به همین دلیل بعد از گذشت ماه ها و سال ها بعد از جراحی مجددا دچار رفلاکس معده شوند.
سلام
من مدتی چندین سال درگیر رفلاکس معده هستم و بارها دکتر رفتم و انواع دارو ها مصرف کردم ولی الان مدتی تو گلوم احساس میکنم چیزی گیر کرده که نه بالا میاد نه پایین و دکتر رفتم گفتن اسید معده گلوت سوزونده و دارو داده ولی خوب نشدم من میتونم جراحی لاپاراسکوپی کنم ؟؟؟سنم ۲۳ ساله
باید مدارک شما از جمله آندوسکوپی بررسی بشه تا بتوان نظر داد که شما کاندید جراحی هستید یا خیر.
سلام من رفلاکس معده دارم (آندوسکوپی هم انجام دادم گفت رفلاکس داری خیلی اذیت میشم اسید معدم اذیتم میکنه یبوست گرفتم )میتونم عمل کنم باید برم پیش کدوم دکتر برای عمل لطفا راهنمایی کنید. با تشکر
برای بررسی امکان انجام جراحی برای درمان رفلاکس معده، شما باید به یک جراح متخصص گوارش یا جراح عمومی که تجربه در جراحیهای دستگاه گوارش دارد، مراجعه کنید. پزشک میتواند وضعیت شما را دقیقتر بررسی کرده و تشخیص دهد که آیا جراحی (مثل فوندوپلیکاسیون) برای شما مناسب است یا نه.
قبل از تصمیمگیری به جراحی، معمولاً پزشک بررسیهای دقیقتری مانند ارزیابی عملکرد اسفنکتر تحتانی مری، اندازهگیری PH مری، و یا مانومتری (اندازهگیری فشار عضلات مری) را انجام میدهد. این بررسیها به تعیین میزان شلی دریچه و تصمیمگیری در مورد جراحی کمک میکنند.
پیشنهاد ما این است که مراجعه کنید.
سلام من 13 سال مشکل معده دارم همش ترش میکنم گلوم میسوزه بالای 100تا دکتر رفتم ولی خوب نشدم آیا با جراحی خوب ميشم
مشکل طولانیمدتی که دارید، مخصوصاً با وجود سوزش گلو و ترش کردن مداوم، نشاندهندهی یک رفلاکس معده جدی و مزمن است. در صورتی که داروها و تغییرات سبک زندگی مؤثر نبودهاند، جراحی میتواند یکی از گزینهها باشد. یکی از رایجترین جراحیها برای این مشکل، فوندوپلیکاسیون است که در آن بخشی از معده دور اسفنکتر تحتانی مری پیچیده میشود تا دریچه تقویت شود و از برگشت اسید جلوگیری کند.
این جراحی در بسیاری از افراد با رفلاکس مزمن نتایج خوبی داشته است و علائم رفلاکس را بهطور چشمگیری کاهش داده یا حتی از بین برده است. با این حال، تصمیم به جراحی باید پس از بررسی دقیق توسط یک متخصص گوارش یا جراح متخصص و بررسی تمام مزایا و معایب احتمالی انجام شود. اگر تمایل دارید، میتوانید مراجعه کنید تا ارزیابی دقیقی از وضعیت شما و مناسب بودن جراحی انجام شود.
سلام به خدا من دیگه نا ندارم ریم و گلوم نابود شده تورو خدا چطوری و کجا بیام برای عمل دیگه نمیتونم جواب بدین تو ایمیلم خواهشا
لطفا با شماره های موجود روی سایت تماس بگیرید.
سلام من یه شیش ماه حالم بد میشه نفسم نمیاد بالا شبا خواب ندارم ته گلوم ترشه به تلخی میزنن هروقت حالم بد شده رفتم دکتر گفته از عصبته ولی تا حالا آندوسکوپی نرفتم تنگی نفسم میتونه از ریفلاکس معده باشه ؟
بله، تنگی نفس میتواند یکی از علائم ریفلاکس معده باشد، مخصوصاً اگر محتویات اسیدی معده به سمت بالا و به داخل ناحیه حلق و حتی راههای هوایی نفوذ کنند. این وضعیت میتواند باعث احساس خفگی، سوزش و تلخی در ناحیه گلو شود و خواب شبانه را مختل کند.
با توجه به اینکه چند ماهی است این علائم را تجربه میکنید، پیشنهاد میکنم حتماً با یک متخصص گوارش مشورت کنید و درباره انجام آندوسکوپی برای ارزیابی دقیقتر وضعیت معده و مریتان صحبت کنید. آندوسکوپی میتواند کمک کند که علت دقیق مشکل مشخص شود و همچنین از نظر عوارض احتمالی مانند التهاب یا آسیبهای مخاطی ناشی از ریفلاکس نیز ارزیابی شوید.
در کنار این موارد، رعایت یک رژیم غذایی مناسب، دوری از خوردن غذاهای اسیدی و چرب، و کنترل استرس نیز میتواند به بهبود علائم کمک کند.
سلام من دوساله دچار رفلاکس معده ام یعنی طوری که کل روز کاملا اسید از معدم بالا میاد ومیخوام بالا بیارم وبا خوردن آرام آرام سیب درختی در کل روز این مشکل را تحمل میکنم والان یک سال ونیم هست که داروهای رفلاکس معده نظیر. نولپازا40. موتیلور10. لانزاکتو30. وچند نمونه دیگه از این داروها تقریبا این علائم رو نصف کردن اما دیگه چند ماهی هست که احساس میکنم دیگه دارو ها بیشتر از این تاثیری ندارن وحتی اندوسکوپی هم کردم زیر نظر متخصص داخلی اما فایده ای نداشت میخوام بدونم آیا این مشکل با دارو حل میشه یا باید روش های دیگری انجام شود متخصص داخلی هم عکس از معدم گرفته و میگه احتمالا شلی دریچه معده هست آیا شلی دریچه با دارو کاملا بطرف خواهدشد یا نه فقط این دارها اسید معده رو کم کرده وعلائم را کاهش میدهند اخه دوساله دارم به صورت مداوم سیب میخورم و واقعا دیگه از این وضع کلافه شدم ممنون میشم پاسخ بدید.
مشکلی که شما توصیف میکنید، یعنی شلی دریچهی معده (معروف به اسفنکتر تحتانی مری یا LES) میتواند باعث رفلاکس مزمن شود. داروهایی مانند نولپازا (مهارکنندههای پمپ پروتون) و موتیلور (محرکهای حرکتی) معمولاً برای کاهش اسید معده و بهبود حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارش استفاده میشوند. این داروها اغلب علائم را کاهش میدهند اما در برخی موارد، نمیتوانند کاملاً مشکل شلی دریچه را برطرف کنند.
برای درمان شلی دریچه، روشهای دیگری مانند تغییرات در سبک زندگی، رژیم غذایی خاص، کاهش وزن، و اجتناب از غذاهایی که رفلاکس را تحریک میکنند (مثل غذاهای چرب، اسیدی، شکلات، قهوه، و الکل) میتواند کمککننده باشد. در مواردی که درمان دارویی مؤثر نباشد، ممکن است پزشک روشهای دیگری مانند جراحی یا تکنیکهای آندوسکوپیک را برای تقویت دریچه یا کاهش رفلاکس پیشنهاد کند.
با توجه به اینکه داروها برای شما دیگر تأثیر کافی ندارند، بهتر است مجدداً با متخصص خود مشورت کنید تا در مورد روشهای درمانی دیگر، مانند جراحیهای کمتهاجم (مانند فوندوپلیکاسیون) یا تغییرات رژیم غذایی و سبک زندگی، تصمیمگیری شود. این گزینهها ممکن است به بهبود کیفیت زندگی شما کمک کنند.
بسیار ممنونم بخاطر کمکتون اگه یه وقت لازم به عمل باشه تقریبا چقدر هزینه داره این عمل وکدام شهرها انجام میدن
سلام .ایمیل ها رو خوندم و منم مثل بیمارهای دیگه همین علائم رو دارم تا به حال ۵ بار اندوسکپی کردم و قریب به ۷ ساله دارو خوردم ولی متاسفانه حتی علائم رو به بهبود هم ندیدم ولو چه بسا که بدتر هم شدم .سر معدم شدیدا درد دارم موقع خواب حتما باید زیر سرم بلند باشه تا اسید برنگرده توی مری .هر غذایی هم میخورم ۹۰ درصد اسید میزنه بالا .یبوست شدید دارم که با دارو هم رفع نشد گاها تا ۹ روز شکمم کار نکرده و نفخ شدید که دارم .خواهش میکنم که یکاری کنید عمل کنم واقعا خسته شدم از این وضعیت هیچ غذایی بهم مزه نمیده و از سر اجبار که گرسنه نباشم میخورم که اونم اذیت میشم .لطفا کمکم کنید ممنونم
با توجه به شدت علائم شما، ممکن است جراحی یک گزینه مؤثر باشد، به خصوص اگر درمانهای دارویی و تغییرات در رژیم غذایی کمکی نکردهاند. از آنجایی که شما قبلاً پنج بار آندوسکوپی کردهاید و بیش از هفت سال از دارو استفاده کردهاید بدون بهبود علائم، منطقی است که به جراحی به عنوان یک گزینه نگاه کنید.
اما قبل از همه باید مراجعه کنید تا وضعیت شما بررسی شود.
باسلام وخسته نباشید بنده سه سال درگیر رفلاکس شدید معده بودم نهایتا مجبور شدم عمل جراحی فوندوپلیکاسیون انجام بدم الان یک ماهی میشه جراحی انجام دادم وبهبودی کامل پیدا کردم امیدوارم این مشکل برای همه رفع بشه
سلام آقا سعید میشه بگید کجا جراحی کردید
سلام من به کمکتون احتیاج دارم چندتا سوال دارم
بفرمایید لطفا
در خدمت شما هستم
سلام اقا سعید من یه چندتا سوال داشتم ممنون میشم کمکم کنید کدام شهر عمل کردی وهزینه عمل چقدر بود؟ وبعداز عمل رژیم غذایی چگونه است؟
کجا عمل کردید هزینه چقدر شد دیگه علایم برنگشته؟
اقا سعید بفرمایید توسط کدام دکتر جراحی شدید؟
سلام آقا سعید بزرگوار خداروشکر که با جراحی بهبودی رو بدست آوردید بزرگوار الان دبگه از داروهای ضد اسید استفاده نمی کنید؟
سلام ن دیگه
درود اقا سعید یه شماره بدید یه چنتا سوال بپرسم
09308299795
من چند ساله که مشکلات شدید معده دارم ،همیشه ورمه اما درد نداره فقط زبانم سوزش داره و خلط دارم ، از پس چند سال داروهای پنتوپرازول و امپرازول و موتیلوور و فاموتیدین و پروبیوتیک مصرف کردم حتی کوچکترین تغییری احساس نکردم در زمان مصرف داروها ، حتی تا روزی دو عدد پنتوپرازول هم خوردم اما تو بگو کوچکترین اثری داشته باشه . صدتا یه غذا رو نمیخورم . تنها چیزی که یه مقدار سوزش گلومو زبونمو بهتر میکنه ، گلوتامین و یا آلوورائه که اونم لایه محافظتی معده رو پوشش میدن. اندوسکوپی انجام دادم دکتر گفت مشکلی نیست فقط اثنی عشر التهاب داره. اصلا از زندگی افتادم همیشه بالای شکمم مثه یه تیکه آجر بیرون زده و زبونم میسوزه. هر چی قرص میخورم بیفاید ه س ، فقط دارویی که کربنات بی سدیم داشته باشه بخورم تا سوزش دهنم کمتر شه ، از شدت سرفه و آبریزش چند ساله به متخصص ریه مراجعه کردم گفت آسم مزمن و سینوزیت مزمن داری . طوری بودن که یه سال روزی نصف بسته دستمال کاغذی بینی مو خشک میکردم ، الانم اسپری آسم و اسپری سینوزیت استفاده میکنم با یه عالمه داروی معده که هیچ تاثیری روی معدم ندارن . الکیه الکیه ، فقط اسپری آسم و سینوزیت تونستن سرفه و آبریزش بینیمو درست کنن . که اونم بمحض قطع کردن برخواهند گشت ،اونم بخاطر معده . اصلا از زندگی افتادم ، راهنمایی کنید ، لطفاااااا جراحی؟
مشکلات شما ترکیبی از معده، ریه و سینوزیت است که احتمالاً با هم ارتباط دارند. بر اساس توضیحات، مشکلات معده شما احتمالاً به ریفلاکس مزمن معده به مری (GERD) مرتبط است که منجر به التهاب اثنیعشر، سوزش زبان، و تولید خلط میشود. همچنین، تأثیر این ریفلاکس روی ریهها میتواند عامل آسم مزمن و سینوزیت مزمن باشد. از آنجایی که درمانهای دارویی بیاثر بودهاند، ممکن است جراحی برای شما گزینه مناسبی باشد. این توصیهها را در نظر بگیرید:
۱. جراحی احتمالی:
فوندوپلیکاسیون: این روش برای تقویت دریچه معده و جلوگیری از بازگشت اسید به مری انجام میشود.
گاستروستومی: اگر مشکل جدیتر باشد، این روش بررسی میشود.
۲. بررسی دقیقتر:
مانومتری مری و pH متری ۲۴ ساعته: برای ارزیابی شدت ریفلاکس و عملکرد عضلات مری.
سیتیاسکن سینوسها: برای بررسی وضعیت سینوزیت.
آزمایش حساسیت غذایی: شاید برخی غذاها باعث تحریک معده و سینوزیت شما میشوند.
۳. تغییرات سبک زندگی:
رژیم غذایی کماسید و ضدالتهاب: از غذاهای تحریککننده مثل چای، قهوه، شکلات، گوجهفرنگی و غذاهای سرخکرده پرهیز کنید.
خوابیدن با سر بالاتر: برای کاهش ریفلاکس در شب.
مدیریت استرس: استرس نقش مهمی در افزایش اسید معده دارد.
۴. مشاوره با متخصص:
با جراح گوارش و متخصص گوش، حلق و بینی مشورت کنید تا ارتباط ریفلاکس و سینوزیت مشخص شود.
اگر درمانهای دیگر مؤثر نبودهاند و ریفلاکس تأثیر زیادی روی زندگیتان گذاشته است، جراحی میتواند گزینه جدی و مفیدی باشد.
سلام من صبح ها که گلوم شدیدا تلخ میشه و مشکل یبوست دارم و هرچی میخورم بلافاصله بوی بدی از دهنم میاد جوری که نمیتونم نزدیک کسی بشم و با مراجعه ب پزشک و گرفتن عکس و اینا متوجه شدم که رفلاکس معده دارم و با قرص فقط یه مدت حل شد و عد قطع کردن دوباره شروع شد و بدترهم شد بنظرتون با عمل چن درصد مشکل حل میشه و لینکه من ۱۹سالمه ایا امکان عمل دارم ؟واقعا دارم اذبت میشم
شرایطی که توضیح دادید، از جمله تلخی دهان، یبوست، و بوی بد دهان، به شدت با رفلاکس معده (GERD) مرتبط است. اینکه داروها برای مدتی کمک کردهاند اما علائم بازگشتهاند، نشاندهنده این است که مشکل شما ممکن است به ضعف دریچه مری مرتبط باشد.
در مورد عمل جراحی:
نوع عمل (فوندوپلیکاسیون):
این جراحی رایجترین روش برای درمان رفلاکس شدید است. در این روش، قسمت بالایی معده دور مری پیچیده میشود تا دریچه بین مری و معده تقویت شود.
درصد موفقیت:
جراحی معمولاً در ۸۰-۹۰٪ موارد موفقیتآمیز است و علائم رفلاکس را به طور قابل توجهی کاهش میدهد یا کاملاً برطرف میکند. البته نتایج به تجربه جراح و رعایت نکات پس از عمل بستگی دارد.
امکان عمل در ۱۹ سالگی:
بله، در این سن امکان عمل وجود دارد، اما باید ابتدا مطمئن شوید که تمام روشهای غیرجراحی مثل اصلاح سبک زندگی، رژیم غذایی، و درمان دارویی را به درستی انجام دادهاید. پزشکان معمولاً جراحی را برای موارد زیر پیشنهاد میکنند:
علائم شدید که با دارو کنترل نمیشوند.
وابستگی طولانیمدت به دارو.
عوارض رفلاکس مثل آسیب به مری.
توصیهها:
مشاوره با فوق تخصص گوارش: پیش از تصمیمگیری درباره جراحی، با یک متخصص گوارش مشورت کنید. ممکن است نیاز به بررسی مجدد مثل مانومتری مری یا pH متری ۲۴ ساعته داشته باشید.
اصلاح رژیم غذایی: از غذاهای چرب، تند، کافئین، شکلات، و غذاهای اسیدی پرهیز کنید.
سبک زندگی:
غذا خوردن حداقل ۳ ساعت قبل از خواب.
خوابیدن با سر بالاتر از بدن.
کاهش وزن در صورت اضافهوزن.
اگر واقعاً علائم غیرقابل تحمل دارید و روشهای دیگر جواب نداده، جراحی میتواند راهحل خوبی باشد.
سلام،هزینه عمل فوندوپلیکاسیون چنده؟
برای اطلاع از هزینه ها لطفا با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.
سلام و عرض ادب ،بنده۲۹ سالمه، ۲ سال پیش در تبریز توسط فوق متخصص توراکس عمل فتق معده را انجام دادم ،بعد از ۳ ماه از عمل احساس خفگی در گلو واحساس توده داشتم که البته بعداز یک و نیم سال از عمل ،با کشیدن دندان عقل عفونت کرده مشکل خفگی حل شد ،ولی نصف احساس توده و گرفتگی صداهمچنان باقیست که با مشورت با دکتر عمل کرده اخیرا متوجه شده ام که بعلت ورزش کیک بوکس و کشتی(که البته با مشورت با فوق متخصص توراکس دیگری،کوتاهی مری راعلت احتمالی دانسته اند وگفتند که باعمل رفع کوتاهی مری این قضیه قابل حل است) ،بخیه های اتصال دهنده مری (نه بخیه های به دور خود معده)در عمل فاندوپلاکاسیون نیسن ،پاره شده اند و هنگام دراز و برخاست صدایی بر روی معده ام احساس میکنم که کاملا مشخص هست که معده ام بالا و پایین میرود و درواقع مری به جایی وصل نیست ،در سیتی اسکن ریه و مدیاستن و شکمی انجام شده اخیر ،فتق معده شدید و در اندوسکوپی انجام شده اخیر فتق معده متوسط دیده شده ،دکتر عمل کننده بنده،باز پیشنهاد عمل به بنده داده هست که البته توضیح دادن که به علت عمل قبلی و وجود احتمالا چسبندگی ،عمل برای ایشان کمی سخت باشد .
در کل نظر جنابعالی نسبت به این عمل چه میباشد آیا خطرات زیادی در عمل مجدد وجود دارد که از انجام مجدد آن صرف نظر کرد؟و اینکه اگر دکتری که به صورت تخصصی فقط عمل فتق معده را در تبریزانجام دهد را میشناسیددر صورت امکان به بنده معرفی نمایید،از محتوای پر بارو کاملا شفاف سایتتون واقعا سپاسگزارم.
با توجه به توضیحات شما، به نظر می رسد که پس از عمل فاندوپلیکاسیون نیسن، به دلیل فعالیت های ورزشی مانند کیک بوکسینگ و کشتی، بخیه های اتصال دهنده مری پاره شده اند و اکنون با مشکل فتق معده شدید مواجه هستید. در چنین شرایطی، انجام مجدد عمل جراحی ممکن است ضروری باشد، اما باید به خطرات و عوارض احتمالی آن نیز توجه داشت.:
پس از عمل جراحی اولیه، ممکن است بافتهای اسکار و چسبندگی های داخلی تشکیل شوند که می توانند عمل مجدد را پیچیده تر کنند. این چسبندگی ها ممکن است به بافت ها و اندام های اطراف فشار آورده و درد مزمن ایجاد کنند.
هر جراحی ممکن است با خطر عفونت و خونریزی همراه باشد. رعایت دقیق مراقبت های پس از عمل میتواند به کاهش این خطرات کمک کند.
احتمال عود فتق پس از جراحی وجود دارد. بر اساس مطالعات، تنها ۱۶ درصد از افراد ممکن است به جراحی مجدد نیاز داشته باشند که معمولاً ۱۰ سال پس از عمل اولیه رخ می دهد.
پیشنهادات:
مشاوره با جراح متخصص: با توجه به پیچیدگی وضعیت شما، مشاوره با جراحی که تجربه کافی در انجام عمل های فتق معده و مدیریت موارد پیچیده دارد، بسیار مهم است.
انتخاب جراح مناسب در تبریز: انتخاب جراح مناسب بستگی به تجربه، تخصص و اعتماد شما به پزشک دارد. پیشنهاد می شود با مراجعه حضوری و مشاوره با این پزشکان، بهترین تصمیم را برای وضعیت خود اتخاذ نمایید.
البته لازم به ذکر هست که در حال حاضر دوماه هست که بعد از متوجه شدن به فتق معده در سیتی اسکن و آندوسکوپی،دو قرص برای رفلاکس خاموش یا سایلنت رفلاکسم مصرف میکنم ،فاموتیدین۴۰ شب قبل خواب،و اس آمپرازول ۴۰ صبح ناشتا،که حدود نیمی از مشکل احساس توده و ضعیف شدن صدای بنده را برطرف نموده است ،باتشکر.
به نظر می رسه که داروهایی که مصرف میکنید تا حدی علائم رفلاکس خاموش رو کاهش داده اند، ولی مشکل فتق معده همچنان پابرجاست.
من یک ساله دچار ورم معده و رفلاکس اسید شدید شدم همیشه آروغ میزنم بعد غذا پشت بندش اسید میاد بالا چند بار دکتر متخصص رفتم چند دور دارو خوردم از دوز پایین تا بالا اس امپرازول ، لانزو پرازول فاموتیدین همه اثر موقت داشتن بعدش حتی بدتر شدم هیچ غذای تحریک کننده ای نمیخورم ولی هر غذای غیر اسیدی و سبکی هم که میخورم بازم رفلاکس اسید دارم مشکل بلع دارم انگار یه چیزی تو گلوم گیر کرده همیشه اصا پایین نمیره دکتر گفت از اسیده و دریچه مریم ضعیفه خیلی خسته شدم ۲۰ سالمه آیا میتونم جراحی کنم؟با جراحی مشکلم حل میشه؟
به وضوح مشخصه که با ریفلاکس معدهی مقاوم به درمان دارویی روبرو هستید و همینطور علائمی مثل احساس گیر کردن غذا در گلو ، آروغهای مکرر و سوزش دائمی، همگی نشوندهنده ضعف دریچه بین معده و مری است.
اگر همه موارد زیر در موردت صدق کنه، بله، ممکنه کاندید جراحی باشید:
حداقل ۶ ماه درمان دارویی مؤثر نداشتید با دوز مناسب و رعایت رژیم غذایی.
تستهایی مثل آندوسکوپی، مانومتری مری و PH متری ۲۴ ساعته انجام دادید و ضعف عملکرد دریچه تایید شده.
مشکلات بلع و رفلاکس زندگی روزمره شما رو مختل کرده.