در خصوص این مسئله باید بدانید که این عمل نه تنها منجر به سرطان نمی شود، بلکه احتمال ایجاد این بیماری را بعد از جراحی به شدت کاهش می دهد.
در حقیقت خود چاقی عامل بیماری های زیادی است که با جراحی لاغری مثل بای پس معده و در نهایت کاهش وزن، بسیاری از عارضه ها کاهش پیدا می کند یا به طور کلی بهبود می یابد.
جراحی کاهش وزن که به عنوان جراحی چاقی شناخته می شود به افراد کمک می کند تا وزن خود را کم کنند و خطر ابتلا به مشکلات مرتبط با چاقی مانند دیابت و بیماری های قلبی را بهبود می بخشد.

نتایج مطالعات در خصوص اسلیو و سرطان
مطالعات نشان داده اند که جراحی چاقی خطر ابتلا به برخی از سرطان های مرتبط با تغییرات سطح هورمونی مانند سرطان سینه، سرطان تخمدان و اندومتر را کاهش می دهد.
اما اینکه این جراحی برای سایر سرطان هایی که توسط هورمون ها ایجاد نمی شود مانند سرطان کبد و کولورکتال، این نتایج را به دنبال دارد یا خیر، مشخص نیست.
محققان اخیرا دریافته اند که افراد چاقی که تحت عمل جراحی برای لاغری قرار گرفته اند در معرض خطر کمتری برای ایجاد چند نوع تومور جامدی هستند که با هورمون مرتبط نیست.
جراحی برای کاهش وزن یک روشی ایمن و موثر برای کم کردن وزن و همچنین کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مرتبط با چاقی از جمله دیابت، فشار خون بالا، آپنه خواب و رفلاکس اسید معده است.
علاوه بر این نتیجه مشاهدات اینگونه بوده است که کیفیت زندگی نیز افزایش می یابد و اکنون به این نتیجه دست یافته اند که با کاهش خطر ابتلا به سرطان های هورمونی و غیر هورمونی مرتبط است.
چرا چاقی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
افراد چاق در معرض حداقل ۱۳ نوع سرطان هستند. در خصوص سرطان های مرتبط با هورمون، این ارتباط بیشتر دیده می شود.
در حقیقت چاقی هورمون هایی را افزایش می دهد که سرطان برای پیشرفت خود به آن نیاز دارد. همچنین باعث کاهش تولید مولکول های دیگری می شود که این هورمون ها و سایر هورمون ها را کنترل می کند.
علاوه بر این چاقی التهاب مزمن را در بدن افزایش می دهد و اینگونه تصور می شود که منجر به استرس مزمن در سلول ها و در نهایت آسیب به DNA خواهد شد. چنین وضعیتی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

همانطور که گفتیم کاهش وزن با جراحی می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان های هورمونی شود؛ اما به تازگی دریافته اند که جراحی کاهش وزن به طور کلی در کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها موثر است.
در نهایت اسلیو و سرطان با یکدیگر مرتبط اند؛ اما طوری که جراحی لاغری به کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک می کند.
کاهش خطر ابتلا به پنج نوع سرطان با انجام جراحی لاغری
در ادامه تحقیقاتی که در خصوص اسلیو و سرطان انجام شده، محققان متوجه شده اند که افراد بسیار کمی نسبت به افرادی که جراحی چاقی انجام نداده اند، به سرطان مبتلا شده بودند.
بیماری هایی که متوجه کاهش خطر ابتلا به آن پس از جراحی شده بودند شامل موارد زیر است:
- سرطان کبد
- سرطان مری
- سرطان ریه
- سرطان روده بزرگ
- سرطان کلیه و مجاری ادراری
در واقع بیماران با انجام جراحی لاغری به روش بای پس معده یا اسلیو معده متوجه کاهش خطر ابتلا به سرطان کلی در بدن شدند.

کلام آخر
افراد بسیاری که قصد جراحی لاغری دارند نگران عوارض احتمالی پس از آن از جمله اسلیو و سرطان هستند. حقیقت این است که شما به دلیل چاقی به مراتب بیشتر از جراحی لاغری در معرض خطر عوارض، از جمله بیماری های جدی مانند سرطان قرار دارید.
عمل جراحی لاغری تنها برای کاهش وزن به افراد چاق پیشنهاد نمی شود، در واقع مزایای دیگری را همراه با کاهش وزن مانند سلامتی عمومی بدن از جمله کاهش خطر ابتلا به سرطان، تجربه خواهید کرد.
در نهایت این موارد پزشک را مجاب به انجام این جراحی لاغری می کند. طی تحقیقاتی که انجام دادند، متوجه شده اند در افرادی که به واسطه جراحی لاغری کاهش وزن داشتند، احتمال خطر ابتلا به سرطان و همچنین مرگ و میر ناشی از این بیماری به شدت کاهش یافته است.
در صورتی که این عمل جراحی توسط پزشک فوق تخصص جراحی لاغری با تخصص و مهارت انجام شود، متحمل هیچ عارضه دائمی و جدی ناشی از این جراحی نخواهید شد.
بدون دیدگاه