منظور از چربی احشایی، نوعی چربی است که تنها در شکم ذخیره می شود که می تواند بر عملکرد هورمون ها در بدن نیز تاثیرگذار باشد. به همین جهت در صورتی که این چربی بیش از حدی در شکم وجود داشته باشد، عوارض زیادی به دنبال خواهد داشت.

از آنجایی که این چربی در شکم قرار گرفته، به بسیاری از اندام های بدن مانند پانکراس، روده و کبد نزدیک است و در صورت وجود بیش از حد، می تواند به این اندام ها آسیب برساند.

هر چه میزان چربی بیشتر باشد، بیشتر در معرض خطر بسیاری از عوارض مانند دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی قرار خواهد گرفت.

در نهایت باید در صورت چاقی و چربی احشایی در شکم به دنبال راهکاری ایمن از جمله ابدومینوپلاستی در کرج برای شکم و لاغری کلی بدن مانند اسلیو معده باشید.

 
چربی احشایی

نحوه تشخیص چربی احشایی چگونه است؟

تنها راهکار تشخیص قطعی این نوع چربی، انجام سی تی اسکن یا ام آر آی است. راهکار آسان دیکری که می توانید برای اندازه گیری این نوع چربی در نظر داشته باشید، اندازه گیری دور کمرتان است.

اگر خانم هستید و اندازه دور کمر شما ۸۹ سانتی متر یا بیشتر است، در معرض خطر چربی احشایی هستید. اگر آقا هستید و اندازه دور کمر شما ۱۰۱ سانتی متر یا بیشتر است، در معرض خطر این چربی در شکم خود هستید.

در صورتی که وجود چربی احشایی در شکم شما تشخیص داده شود، حتما باید برای آب کردن این چربی مضر در شکم خود اقدام کنید.

چربی احشایی چه عوارضی دارد؟

همانطور که گفتیم وجود این چربی در شکم می تواند باعث ایجاد مشکلات زیادی شود. در صورت وجود چنین مشکلی، به فوق تخصص جراح های چاقی در کرج مراجعه کنید تا راهکاری موثر برای شما در نظر گرفته شود.

چربی احشایی باعث افزایش مقاومت به انسولین می شود حتی اگر هرگز تجربه دیابت یا پیش دیابت را نداشته اید. منابع معتبری در این باره نشان داده است که چربی احشایی به مقاومت انسولین در بدن منجر می شود.

در واقع به این دلیل است که چربی احشایی پروتئین اتصال دهنده به رتینول را ترشح می کند، پروتئین مقاومت به انسولین را در بدن افزایش می دهد.

علاوه بر این، فشار خون در این شرایط به سرعت بالا می رود. مهم تر از همه این موارد ذکر شده، چندین بیماری جدی و تهدید کننده دیگری نیز وجود دارد که این موارد به شرح زیر است:

  • حمله و بیماری قلبی
  • دیابت نوع ۲
  • سرطان سینه
  • سکته
  • سرطان روده بزرگ
  • بیماری آلزایمر

بیشتر بخوانید: چه ارتباطی بین چاقی و سرطان وجود دارد

تشخیص چربی احشایی

چگونه چربی احشایی را آب کنیم

با چند راهکار ساده خانگی می توانید به رفع این چربی کمک کنید که این موارد به شرح زیر است:

  • ورزش
  • رژیم غذایی

سایر تغییرات در سبک زندگی که به وزن سالم کمک می کند. در ادامه همه موارد را توضیح خواهیم داد.

ورزش

در صورت امکان حداقل ۳۰ دقیقه هر روز باید ورزش کنید. باید تمرینات کاردیو و تمرینات قدرتی را انجام دهید. منظور از تمرینات کاردیو، ورزش های هوازی است که شامل موارد زیر می شود:

  • پیاده روی
  • دویدن
  • دوچرخه سواری
  • و…

این دسته از تمرینات سرعت چربی را افزایش می دهند.

تمرینات قدرتی به مرور زمان کالری می سوزاند؛ زیرا عضلات شما قوی تر می شوند و انرژی بیشتری نیز مصرف می شود.

در حالت ایده آل باید ۵ روز در هفته، در هر مرتبه ۳۰ دقیقه ورزش هوازی و حداقل ۳ بار در هفته تمرینات قدرتی را انجام دهید.

رژیم غذایی

یک رژیم غذایی سالم و به اندازه داشته باشید. تا حد امکان از غذاهای فراوری شده و سرشار از قند را از رژیم غذایی خود حذف کنید و پروتئین های بدون چربی، سبزیجات و کربوهیدرات های پیچیده بیشتری مانند سیب زمینی شیرین، لوبیا و عدس را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

رژیم های کم کربوهیدرات به کاهش چربی احشایی کمک می کند.

مطالب مرتبط: لیپیدما چیست

تغییر سبک زندگی

هورمون استرس کورتیزول می تواند میزان ذخیره چربی احشایی بدن را افزایش دهد؛ بنابراین کاهش استرس در زندگی به کاهش چربی نیز کمک خواهد کرد. تمریناتی مانند مدیتیشن، تنفس عمیق و سایر تکنیک های مدیریت استرس را حتما تمرین کنید.

آب کردن چربی احشایی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر اندازه دور کمر خانم ها بیش از ۸۹ سانتی متر و آقایان بیشتر از ۱۰۱ سانتی متر باشد، در اسرع وقت باید برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه شود.

پزشک می تواند آزمایشاتی مانند آزمایش خون یا نوار قلب را برای بررسی خطرات مرتبط با چربی احشایی را توصیه کند. همچنین راهکارهایی برای کاهش وزن و رفع چربی احشایی برای شما ذکر خواهد کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *