اما، راهکارهایی از جمله اسلیو معده و بای پس معده از روشهای ایمنی است که با انجام آن در هر شرایطی کاهش وزن دلخواه خود را تجربه خواهید کرد.
حال در ادامه مقاله دلایلی که مانع کاهش وزن با افزایش سن می شود را برای شما ذکر خواهیم کرد.
۱. با افزایش سن، عضلات خود را از دست می دهید
طبق گزارش هایی که در این باره وجود دارد، میزان ماهیچه بدون چربی به طور طبیعی پس از ۳۰ سالگی بین ۳ تا ۸ درصد در هر دهه کاهش پیدا می کند.
همچنین اگر به دلیل بیماری هایی که ناشی از افزایش وزن در شما ایجاد می شود مانند آرتروز فعالیت کمتری داشته باشید یا به دلیل اینکه جراحی انجام داده اید فعالیت کمتری داشته باشید، ممکن است متوجه کاهش عضلات خود شوید.
حال اهمیت ماهیچه ها در بدن این است که در ماهیچه های بدون چربی کالری منجر به سوزاندن کالری بیشتری در بدن می شوند.
در صورتی که با افزایش سن، اگر تعداد کالری مصرفی خود را کاهش ندهید، دچار افزایش وزن خواهید شد. به دنبال آن کاهش وزن با افزایش سن دشوارتر خواهد شد.
مشکل بسیاری از افراد که با افزایش سن دچار چاقی می شوند، این است که آنها به همان مقداری که در گذشته عادت داشته اند، غذا می خورند.
از آنجایی که توده عضلانی کمتری برای سوزاندن کالری و همچنین فعالیت کمتری دارند، در نهایت دچار افزایش وزن می شوند.
۲. تغییرات هورمونی طبیعی با افزایش سن ایجاد می شود
هم آقایان و هم خانم ها با افزایش سن دچار تغییرات هورمونی می شوند و به دنبال آن افزایش وزن را تجربه می کنند. در نهایت کاهش وزن با افزایش سن کار راحتی نخواهد بود.
در خانم ها، یائسگی که اغلب در سنین بین ۴۵ تا ۵۵ سالگی است، باعث کاهش قابل توجهی از هورمون استروژن می شود که در نهایت باعث چاقی شکم خواهد شد.
با تجمع چربی در شکم افزایش وزن ایجاد می شود و خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی، کلسترول بالا و دیابت نوع دو نیز افزایش پیدا می کند.
در این مواقع می توانید از جراحی های موضوعی مانند ابدومینوپلاستی در کرج استفاده کنید.
همچنین نوساناتی که در سطح استروژن در دوران پیش از یائسگی وجود دارد، ممکن است باعث تغییراتی در خلق و خوی شما شود.
در این مواقع رعایت رژیم غذایی و داشتن برنامه ورزشی بسیار دشوار می شود و در نهایت کاهش وزن با افزایش سن برای این افراد غیر ممکن می شود.
همچنین آقایان با افزایش سن دچار کاهش تستوسترون می شوند. تستوسترون مسئول تنظیم چربی، قدرت و توده عضلانی است. به عبارت دیگر کاهش آن در بدن، سوزاندن کالری را دشوار تر می کند.
نتایج مطالعات اینگونه بوده است که با افزایش سن، تولید هورمون رشد غده هیپوفیز از میانسالی به بعد کاهش می یابد.
یکی از عملکرد های آن ساخت و حفظ توده عضلانی است، در نتیجه با کاهش هورمون رشد غده هیپوفیز، ساخت و حفظ ماهیچه برای بدن سخت تر می شود که می تواند بر میزان کالری سوزانده شد نیز تاثیر بگذارد و کاهش وزن با افزایش سن را دشوار می کند.
۳. متابولیسم شما کندتر از قبل است
با کاهش توده عضلانی احتمالا متابولیسم شما نیز کند می شود، متابولیسم فرایندی است که کالری ها را به انرژی تبدیل می کند.
وجود چربی بیشتر و عضلات کمتر، منجر به کاهش کالری سوزی می شود. علاوه بر این، بسیاری از افراد با افزایش سن، تحرک کمتری دارند که این مورد نیز در کند شدن متابولیسم موثر است.
سن تنها عامل تعیین کننده عملکرد متابولیسم نیست، اندازه بدن و جنسیت شما نیز در این امر نقش دارد.
۴. تحرک کمتر و استرس بیشتری دارید
اگر در دهه چهل و پنجاه باشید ممکن است متوجه این موضوع شده باشید که نسبت به گذشته فعالیت کمتری دارید.
گاهی به واسطه شغلی که دارید، ممکن است چندین ساعت در روز پشت میز بنشینید و همچنین میزان غذای شما نسبت به تحرک کمی که دارید، بسیار زیاد باشد.
طی این مدت دیگر زمانی برای پیاده روی و انجام تمرینات ورزشی در طول روز کاری ندارید.
همچنین ممکن است استرس ناشی از کار داشته باشید که این شرایط می تواند سطح هورمون گرلین را افزایش دهد و شما را گرسنه تر کند. یکی از دلایل سخت شدن کاهش وزن با افزایش سن، این مورد است.
اگر BMI بالای ۴۰ دارید یکی از روش های بسیار کمک کننده می تواند بای پس معده در کرج باشد.
۵. افزایش وزن به دلیل تغییراتی که در سبک زندگی خود ایجاد کرده اید
گاهی اوقات چاقی با افزایش سن مرتبط با تغییرات بدن نیست. تنها به دلیل تغییراتی است که افراد با ورود به سی سالگی تجربه می کنند.
یکی از بزرگترین تغییرات زمانی ایجاد می شود که شما تشکیل خانواده می دهید. در واقع مدت زمانی را که در گذشته در باشگاه می گذراندید، باید با کودک نوپای خود در خانه سپری کنید.
در واقع هرچه از زندگی مشترک شما می گذرد، دیگر کمتر برای خود وقت دارید و نمی توانید پایبند رژیم غذایی یا فعالیت های ورزشی برای کنترل وزن خود باشید.
راهکارهایی برای کاهش وزن با افزایش سن
اگر به دنبال کاهش وزن یا جلوگیری از افزایش وزن ناشی از بالاتر رفتن سن هستید، در ادامه به موارد مهمی که ذکر می کنیم، توجه داشته باشید:
رژیم غذایی سالم داشته باشید؛
مصرف میوه و سبزیجات را باید افزایش و میزان فست فود، شکر و سایر غذاهای فراوری شده را کاهش دهید. مصرف فیبر زیاد می تواند کنترل دریافت کالری ها را آسان تر کند.
دریافت کالری را کاهش دهید؛
بهتر است با کم کردن ۱۰۰ الی ۲۰۰ کالری روزانه شروع کنید و به تدریج هر میزان که لازم است، کاهش دهید تا به وزن مناسب برسد.
بدن خود را هیدراته نگه دارید؛
هیدراته ماندن بدن، متابولیسم و تجزیه چربی را افزایش می دهد.
استراحت داشته باشید؛
برای بسیاری از افراد یکی از دلایلی که کاهش وزن با افزایش سن را دشوار می کند، استرس است. باید استراحت داشته باشید و فعالیت هایی مانند یوگا و مدیتیشن را انجام دهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله رابطه بین استرس و چاقی را بخوانید.
تمرینات عضلانی داشته باشید؛
با انجام تمرینات قدرتی به حفظ توده عضلانی کمک می کنید و هرچه ماهیچه های بیشتری داشته باشید، کالری بیشتری می سوزانید.
تحرک بیشتری داشته باشید؛
سعی کنید نیم ساعت طی روز ورزش هوازی مانند دویدن، پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا داشته باشید.
خواب راحت و کافی داشته باشید.
اگر صبح خود را با انرژی شروع نکنید، طی روز فعالیت کمتری دارید و در نهایت کالری کمتری خواهید سوزاند.
باید حتما راهکارهایی برای حفظ وزن پس از کاهش وزن را در نظر داشته باشید.
آیا با افزایش سن سوخت و ساز بدن کند می شود؟
سال هاست که افراد تصور می کنند که با بالاتر رفتن سن سوخت و ساز بدن نیز کاهش می یابد؛ اما در حقیقت اینطور نیست. میزان سوخت و ساز بدن در تمام دوران بزرگسالی از سن بین ۲۰ تا ۶۰ سالگی تقریبا ثابت باقی می ماند.
انرژی مصرفی روزانه شما به میزان وزنی که دارید بستگی دارد. در نتیجه اگر وزن شما تغییر کند، متابولیسم بدن نیز تغییر پیدا خواهد کرد.
چگونه می توانیم کاهش بافت عضلانی را به حداقل برسانیم؟
اگر فعالیت بدنی همراه با تغذیه سالم و کافی داشته باشید، منجر به تحریک رشد یا تثبیت عضلات می شود. انجام تمرینات ورزشی دو تا سه بار در هفته و به طور مداوم به جلوگیری از دست دادن عضلات کمک خواهد کرد.
بدون دیدگاه